Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Velt Eemdijk VVOG?

Eemdijk treft, zoals bekend, in de eerste ronde van nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie VVOG.

De Harderwijkers eindigden op de zestiende stek in de Derde Divisie, Eemdijk werd derde in de hoofdklasse B en nam de derde periodetitel over van kampioen Urk.

De kracht van VVOG ligt duidelijk voorin. De ploeg wist dit seizoen 61 keer het net te vinden. Maar in defensief opzicht is de ploeg van trainer Dwight Lodeweges bepaald geen onneembare vesting. Integendeel, de Harderwijkse groenwitten incasseerden maar liefst 82 treffers in 34 duels, een gemiddelde van 2,4 per duel.

Eemdijk en VVOG troffen elkaar slechts twee keer in de historie. Dat was in het vorige en enige seizoen (20118-2019) dat Eemdijk in de Derde Divisie actief was. Op De Vinken won VVOG met 0-1, op eigen veld met 2-0.

Beide teams kenden een goed generale voor dit duel. Eemdijk versloeg SDC Putten met 3-1, VVOG stuurde Hoek met een 3-2-nederlaag terug naar Zeeuws-Vlaanderen.

Weet Eemdijk VVOG pootje te lichten, dan wacht in de tweede en beslissende ronde (14 en 18 juni) de winnaar van SC Genemuiden-SC Feyenoord. Ook dan begint Eemdijk eerst thuis.

Morgenavond wordt op De Vinken om 20.00 uur afgetrapt, zaterdag 11 juni begint de return op het prachtig gelegen sportpark De Strokel om 14.30 uur.