Deel dit artikel op social platform

Vernieuwd IJsselmeervogels aan de bak tegen koploper

De winterstop is voorbij. De bal gaat weer rollen en het spel op de wagen.

IJsselmeervogels ontvangt vanmiddag koploper AFC, dievoor de winterstop zowel offensief als defensief behoorlijk voor de dag kwam en met plus 24 ook het beste doelsaldo heeft. De Amsterdammers verloren slechts twee duels en na 1 oktober niet meer. Beide nederlagen werden overigens wel geleden op vreemde bodem (De Treffers 2-1 en Kozakken Boys 1-0).

En de Vogels? Die pakten vlak voor de winterstop een o zo belangrijke zege op hekkensluiter OFC. In de winterstop werd bovendien de selectie aangevuld met een drietal nieuwelingen, die de ploeg een kwaliteitsinjectie moeten geven. Tegenvaller is dat Afaker de herstart niet meemaakt vanwege een hamstringblessure.

De nieuwe speelwijze, die zekerheid first predikt, zal punten moeten gaan opleveren. Grote vraag is of het offensieve aspect ook voldoende uit de verf komt. Blijft het bibberen of wordt al snel de weg omhoog gevonden en komen de rooien in rustiger vaarwater? De komende weken zullen het verhaal vertellen.

Eemdijks treft in Vriezenveen de nummer twee op de ranglijst, DETO Twenterand. Door Eendracht Tot Overwinning Twenterand zette in november en december een sterke thuisserie neer met ruime overwinningen op Swift (4-1), AZSV (4-1) en Genemuiden (3-0). Geen kleintjes en bovendien drie ploegen met zeker niet de minste defensies! Het elftal van Willem Romp wacht dus een heet middagje op sportpark Het Midden.

De groenwitten gaan proberen de serie van tien overwinningen op rij (!) vol te maken. Na de 1-0-uitnederlaag tegen Buitenpost op 1 oktober 2022 verspeelde Eemdijk geen punt meer en scoorde het in die negen duels maar liefst 35 treffers: een gemiddelde van bijna vier goals per duel. En in die negen duels incasseerde het slechts vijf tegentreffers. Imposante cijfers.

Maar absoluut geen reden om achterover te leunen. DETO zal vol gas geven en Eemdijk bij de keel proberen te grijpen. Naar verwachting wordt dit de zwaarste krachtmeting voor Eemdijk tot nu toe in deze competitie. De groenwitten mogen in Vriezenveen bewijzen waarom ze zo fier aan kop staan.

Op sportpark Dijkpolder treft Spakenburg (7e) de nummer twaalf van de ranglijst Jong Sparta. In de heenwedstrijd werd in de slotminuut verloren van de jonge Spartanen. De blauwen zinnen op revanche en zullen zeker terugdenken aan vorig seizoen toen Jong Sparta op Spangen met maar liefst 0-6 werd verslagen. Voor deze uitslag zal Spakenburg nu direct willen tekenen.

Het elftal van Chris de Graaf zal zeker een goed vervolg willen geven aan de laatste twee thuiszeges voor de winterstop (Katwijk 2-1 en Koninklijke HFC 1-0) en de bekerstunt in Groningen. Het goede gevoel zal door een overwinning zonder meer gekoesterd worden. Saillant detail; Jong Sparta pakte maar liefst 16 van de 21 punten die het heeft veroverd op ‘eigen’ veld.

Het volledige priograma:

TWEEDE DIVISIE

14.30 uur

HHC Hardenberg – Scheveningen

15.00 uur

IJsselmeervogels – AFC

Rijnsburgse Boys – Quick Boys

Jong Sparta – Spakenburg

Kozakken Boys – FC Lisse afg.

15.30 uur

Katwijk – Noordwijk

Koninklijke HFC – Jong Volendam

18.00 uur

De Treffers – Excelsior M.

Zondag 14.30 uur

TEC – OFC

VIERDE DIVISIE

14.00 uur

DHSC – d’Olde Veste

14.30 uur

Huizen – SDV Barneveld

Ajax – Flevo Boys

AVV Swift – Buitenpost

14.45 uur

DETO – Eemdijk

Berkum – AZSV

15.00 uur

HZVV – WV-HEDW

CSV Apeldoorn -SC Genemuiden