Deel dit artikel op social platform

Vogels kan moed putten uit duel met Katwijk

 

IJsselmeervogels speelde vorige week verrassend gelijk tegen Katwijk. De moeizaam draaiende formatie van trainer Gert Peter de Gunst kan hieruit moed putten voor het duel tegen Koninklijke HFC.

De tegenstander bezet in de Tweede Divisie de zevende plaats. Na een overwinning op Spakenburg, verloren de Haarlemmers drie duels op rij. Daarna trad herstel in met een overwinning op Scheveningen (4-0), een gelijkspel tegen AFC (0-0) en een zege op toenmalig koploper De Treffers (2-3). IJsselmeervogels kan dit duel weer beschikken over Bradley Martis die twee competitiewedstrijden verstek moest laten gaan. De verdediger was opgeroepen voor Curaçao dat twee oefenduels afwerkte in en tegen Indonesië. Beide duels gingen verloren (3-2 en 2-1). Martis speelde in het tweede duel een halfuur mee.

Spakenburg, dat deze week geconfronteerd werd met een bestuurscrisis, neemt het op tegen Quick Boys. De Katwijkers, die het zaterdag moeten stellen zonder supporters, staan met 15 punten op de derde plaats in de Tweede Divisie. Topscorer is Danny van den Meiracker met vijf doelpunten. De aanvaller moest de afgelopen weken geblesseerd toekijken. Niet bekend is of hij zaterdag tegen zijn voormalige ploeg inzetbaar is. Spakenburg is de nummer 6 en heeft vier punten minder dan Quick Boys. Na drie overwinningen op rij kwam de formatie van Patrick Loenen in de vorige wedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Scheveningen.

Eemdijk reist af naar het Friese Buitenpost. De formatie van Willem Romp deelt de koppositie met AVV Swift en DHSC. Echt makkelijk gaat het deze competitie nog niet. De vier overwinningen kwamen moeizaam tot stand. Telkens was het verschil maar één treffer en de groenen zullen dus moeten maken voor onderschatting. Tegenstander Buitenpost bungelt met vier punten onderin de Vierde Divisie B. De ploeg wist nog maar twee keer het net te vinden. Beide treffers werden gescoord in het tweede competitieduel toen Berkum met 2-1 werd geklopt. In de andere vier duels werd het net niet gevonden.

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

14.30 uur

Noordwijk – Excelsior M.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys

FC Lisse – OFC

15.00 uur

Kozakken Boys – AFC

Spakenburg – Quick Boys

Jong Volendam – Scheveningen

15.30 uur

Katwijk – TEC

Koninklijke HFC – IJsselmeervogels

17.00 uur

Jong Sparta – De Treffers

VIERDE DIVISIE

14.30 uur

Huizen – HZVV

Ajax (am)- SC Genemuiden

AZSV – SDV Barneveld

AVV Swift – d’Olde Veste

14.45 uur

DETO – DHSC

Berkum – WV-HEDW

15.00 uur

CSV Apeldoorn – Flevo Boys

Buitenpost – Eemdijk