Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Vrijdag 42ste Meerwaerde Schoolsportdag

Vrijdag 24 mei is het zover: de 42ste editie van de Meerwaerde Schoolsportdag op sportpark De Vinken. Dit jaarlijkse sportfeest brengt leerlingen van onze elf plaatselijke basisscholen samen voor een dag vol sportieve uitdagingen en plezier. ,,De Schoolsportdag moet ieder jaar weer een unieke en positieve sportervaring voor alle deelnemende kinderen zijn,” aldus Dirk-Jan de Graaf, voorzitter van de Schoolsportdag.

Het programma start met een spelcircuit waarin zowel team- als individuele spellen centraal staan. ,,In de ochtend ligt de nadruk op sport en spel,” zegt De Graaf. ,,We organiseren diverse spellen in een circuit dat alle kinderen de kans geeft om deel te nemen en plezier te hebben.” In de middag worden de kinderen uitgedaagd met teamsporten als voetbal, matbal, touch rugby en lijnbal, en natuurlijk een estafette waarbij samenwerking centraal staat.

Sportiviteit en respect

,,Sportiviteit is een essentiële waarde die we van iedereen verwachten, zowel binnen als buiten het veld”, benadrukt De Graaf. ,,Een positieve en respectvolle sfeer is cruciaal om er wederom een mooie dag van te maken.

Uiteraard is iedereen gemotiveerd om te winnen en dat brengt vreugde, maar ook verliezen en teleurstelling horen bij een wedstrijd. Als je elkaar dan met respect behandelt, zijn er eigenlijk alleen maar winnaars; alleen heeft die ene het nu net even beter gedaan deze keer.”

Aanpassingen en uitdagingen

Dit jaar moest de organisatie een uitdaging aangaan vanwege de renovatie van het veld van de Rugbyclub. ,,We hebben een alternatieve indeling gemaakt”, vertelt De Graaf. ,,Groep 3 en 4 volgen hun spelcircuit op het veld achter de tribune van Eemdijk, terwijl groep 5 en 6 hun circuit op het hoofdveld hebben.” In de middag vindt het matbal- en lijnbaltoernooi plaats bij de sintelbaan, en de voetbalwedstrijden op het hoofdveld en het veld achter de tribune.

De finales van het voetbal worden gespeeld op het veld achter de tribune, zodat het hoofdveld klaar kan worden gemaakt voor de afsluitende estafette.

Tijdschema

08.55:Opening

09.00: Start ochtendprogramma

11.40: Einde ochtendprogramma

12.30: Start middagprogramma

15.00: Start finales

15.45: Estafette

16.10: Prijsuitreiking

Tijden zijn onder voorbehoud.

Plattegrond

Voor een gedetailleerde plattegrond en het tijdschema kun je terecht op de website www.deschoolsportdag.nl. Hier is ook de link naar het online speelschema en alle uitslagen via Tournify.

Kom lopend of met de fiets

De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de sportdag te komen.

Fietsen kunnen geparkeerd worden aan het begin van het sportpark (bij het parkeerterrein).