Deel dit artikel op social platform

‘We zakten door de ondergrens’

Spakenburg-aanvaller Floris van der Linden kreeg met name in het eerste bedrijf een aantal voorzetten van buitenspeler Vince Gino Dekker. Maar de spits miste de scherpte om af te ronden. ,,Eén keer nam ik de bal goed aan, alleen toen zat de keeper gewoon heel dicht op mijn aanname”, zegt hij na afloop, nadat hij het zwarte masker dat hij tijdens het duel droeg niet meer op heeft.

,,Op een ander moment kwam ik net niet met mijn voet erbij. Die kans kwam wel uit de dreiging van een voorzet van Vince. Alleen de ballen vielen een beetje dood door de wind. Dat maakt het wel een stuk lastiger ,,Tuurlijk is meer variatie in bijvoorbeeld combinatiespel beter, daar trainen we ook op.”

‘Meer variatie is beter’

Spakenburg speelde volgens Van der Linden vooral tegen zichzelf. ,,Jong Sparta werd eigenlijk alleen gevaarlijk door balverlies van ons. De eerste twintig à dertig minuten hadden we het betere van het spel. We kregen ook de betere kansen dus we moesten rustig blijven. In de pauze zei Chris dat we vaster aan de bal moesten zijn.”

Boos

Over het spel na de rust is hij ontevreden. ,,In de tweede helft lieten wij elkaar alle elf vallen in het veld. Inclusief de staf en de wissels.” Bovendien meent hij dat de ruimtes veel te groot werden gemaakt. ,,Dan komen die jongens juist in kracht”, vertelt hij. Ook had Spakenburg in de counter scherper moeten zijn. ,,Tijdens de omschakeling lieten we steken vallen. Dat moeten we stuk voor stuk onszelf kwalijk nemen. Op zulke momenten zag je dat Jong Sparta goed kan voetballen. We hebben gewoon te weinig gebracht de tweede helft.”

‘We hebben gewoon te weinig gebracht’

Volgens Van der Linden was de trainer net als in het uitduel boos in de kleedkamer. Hij kan de boosheid zich goed voorstellen. ,,Dat is terecht. Je kan je wedstrijd niet hebben, je kan niet goed spelen, dat is prima. Maar wat tijdens GVVV-uit gebeurde, gebeurde opnieuw: We zakten door de ondergrens. Dat mag niet.”

Recht zetten

De volgende competitiewedstrijd staat dinsdagavond alweer op het programma. Dan ontvangt Spakenburg het Amsterdamse AFC op de Westmaat. ,,Dan hebben we kans om onze prestaties recht te gaan zetten”, aldus Van der Linden. ,,Wat we nu hebben laten zien is niet Spakenburg-waardig. Het is hopen dat maandagavond het herstel van alles en iedereen goed is. We spelen zoveel wedstrijden achter elkaar”, besluit hij.