Deel dit artikel op social platform

Wederom verliespartij heren BC Shooters

De hoofdmacht van BC Shooters speelde zaterdag een wedstrijd in sporthal de Kuil tegen BVA uit Amsterdam, terwijl de ploeg eigenlijk in Amsterdam had moeten aantreden tegen hetzelfde team.

Marloes ter Haar

De gemeente Amsterdam had de speelhal gevorderd, om deze te prepareren voor de opvang

van de vluchtelingen uit

Oekraïne. In het overleg tussen de wedstrijdsecretariaten verhuisde de wedstrijd daardoor naar Bunschoten-Spakenburg.

De ploegen hadden elkaar al eerder getroffen dit seizoen met als resultaat een verliespartij met twaalf punten. Door het ditmaal wederom ontbreken van een flink aantal spelers (door ziekte en blessures), moest er wederom een flink beroep worden gedaan op spelers uit de U22-selectie. Of deze jonge ploeg opgewassen zou zijn tegen deze ervaren Amsterdammeers was vooraf de vraag.

De Spakenburgers begonnen voortvarend en pakten het initiatief. Via 11-5 sloot de ploeg het 1e kwart af met een 17-8 voorsprong. De schutterij van BV Amsterdam had het vizier wat scherper in het volgende kwart en verkleinde de voorsprong gestaag. Er bleef uiteindelijk voldoende over om met een kleine voorsprong te gaan rusten (33-31).

Na de rust ging de strijd gelijk op, waarbij er regelmatig momenten waren dat Shooters leek te breken, maar telkens richtte de ploeg zich op en klampte aan. Met een tussenstand van 45-47 begonnen de partijen aan het laatste kwart.

Halverwege leek BV Amsterdam een beslissende voorsprong te nemen bij 47-54. Ook nu lieten de Spakenburgers zich van de goede kant zien. Met drie scores (6 punten) van competitiedebutant Bart de Graaf en een driepunter van Cornel de Graaf stond de ploeg met minder dan twee minuten te spelen plotseling voor met 59-58.

Toch viel het kwartje de verkeerde kant op. Het spel werd aanvallend wat gehaast, terwijl de ervaring van de ploeg uit Amsterdam zich uitbetaalde. Met een eindstand van 62-67 was het duidelijk dat er meer had ingezeten, maar wederom klopten U22-spelers op de poort en lieten zien het niveau aan te kunnen.

Scores: Joost Dijkema 16, Robbe van Dijk 12, Cornel de Graaf 10, Rob de Graaf 8, Thomas van Drie 6, Bart de Graaf 6, Lars Klaasenbos 4.