Deel dit artikel op social platform

Wielrenners La Vuelta zaterdag door Amersfoort

 

Zaterdag 20 augustus komt één van de grootste wielerevenementen ter wereld, La Vuelta (de Ronde van Spanje) naar Amersfoort.

De renners fietsen door Amersfoort-Zuid. Voordat het wielerpeloton in Amersfoort aankomt, rijdt er eerst een ‘Groene tourkaravaan’ langs. Om deze middag goed en veilig te laten verlopen zijn er diverse verkeersmaatregelen getroffen.

Burgemeester Bolsius: ,,Het is een kort bezoek, maar zeker iets om naar uit te kijken voor fietsliefhebbers. Op de zaterdagmiddag kun je dan in Amersfoort toch mooi even wat van dit grote evenement mee krijgen.”

De etappe is op televisie en online te volgen zodat bezoekers een inschatting kunnen maken hoe de vorderingen van de renners zijn. De tourkaravaan met elektrische reclamewagens wordt rond 15.40 uur verwacht in Amersfoort. De wielrenners rijden dan doorgaans een uurtje later langs. Rond circa 16.40 uur zouden ze dan via de Doornseweg N227 Amersfoort binnen komen. Ze rijden via de Leusderweg, slaan linksaf bij het Borneoplein, rechtdoor de berg op over de Hugo de Grootlaan, dan weer links via de Utrechtseweg en de Stichtse Rotonde. Ze verlaten Amersfoort via de Utrechtseweg, om later in Utrecht te finishen. Op de gemeentelijke website staat een kaartje met de route.

Tussen 13.00 uur en 18.30 uur is de route afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers is de stoep of het fietspad langs het parcours op de meeste plekken begaanbaar. Tijdens de doorkomst van de reclamekaravaan of de wielrenners kan het druk zijn en is het niet mogelijk om over te steken. Let goed op uw veiligheid en die van anderen en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars, als deze aanwezig zijn. Bewoners die aan het parcours wonen hebben een brief gehad over de maatregelen.

Op de route mogen geen geparkeerde auto’s, caravans, campers of aanhangwagens staan. Sinds eind juli staan er borden die dit duidelijk maken. Auto’s die op 20 augustus na 12:00 uur in het autovrije gebied op de openbare weg of in een parkeervak geparkeerd staan, worden weggesleept.

De gemeente Amersfoort verwacht veel bezoekers, dus kom op de fiets! Er zijn twee plekken waar je de fiets goed kan neerzetten: de stoep op de hoek Feithlaan/Staringlaan (bij de school) en op het gras van het Koningin Beatrixplantsoen.