Deel dit artikel op social platform

Wimilio Vink: eerst TEC dan derby

In de zomer van 2020 kwam Wimilio Vink over naar Spakenburg. Hij werd een vaste waarde op het middenveld. Intussen lijkt Spakenburg met Vink (27) in de Tweede Divisie de weg omhoog te hebben gevonden.

Marloes ter Haar

Leeft de derby al bij de spelers van Spakenburg?

Die leeft zeker al. Dat heeft ook te maken met corona waardoor de derby twee jaar niet gespeeld kon worden. Maar we zijn bovenal bezig met TEC, de tegenstander van komende zaterdag. Gelet op de positie op de ranglijst hebben we sowieso nog punten nodig. Die wedstrijd moeten we eerst winnen. Dan ga je gelijk met een goed gevoel de derby in. Pas na de wedstrijd van zaterdag kunnen we verder gaan kijken naar dinsdag. Natuurlijk zit de derby al wel in je achterhoofd.

Je hebt bij TEC gespeeld. Wat weet je van het team?

Van het team weet ik weinig. Er zijn allemaal nieuwe spelers gekomen (waaronder negen in de winterstop, red.). Van de spelers die nu bij TEC voetballen, heb ik met niemand gespeeld. Wat ik wel weet, is dat TEC een fysiek sterk team heeft dat snel de lange bal hanteert en van daaruit gevaarlijk wil zijn. Net als ons hebben ook zij de punten hard nodig. Daarom wordt het een lastige wedstrijd, maar die moeten we gewoon tot een goed einde zien te brengen.

Spakenburg won drie van de laatste vier wedstrijden. Is de weg omhoog ingezet?

Zo voelt het wel. Je merkt een bepaald vertrouwen in het team. Er is ook vertrouwen in het huidige 4-3-3-systeem. De jongens weten wat ze moeten doen. En dan zie je dat we allemaal goede spelers hebben in ons team. Bij de laatste vier wedstrijden hebben we drie keer de nul gehouden. Negen punten uit vier wedstrijden is gewoon goed. Dit moeten we vasthouden.

Wat is er veranderd ten opzichte van de slechte fase?

We zijn 4-3-3 gaan spelen. Floris van der Linden, die in de spits staat, heeft tenslotte ook voorzetten nodig. En er is meer duidelijkheid gecreëerd over wie wat moet doen op zijn positie. We kregen bijvoorbeeld eerst best wel wat goals tegen.

Jong Sparta werd met 0-6 geklopt. Wat doet zo’n uitslag met het team?

Dat geeft natuurlijk wel vertrouwen naar de volgende wedstrijd toe. Je weet vooraf dat Jong Sparta uit een hele lastige wedstrijd is. Voor je het weet, kan je weggespeeld worden. Als je daar met 0-6 wint, dan is dat een superuitslag. We kwamen snel op 0-1. Echt grote kansen heeft Jong Sparta niet gekregen. En het helpt natuurlijk dat een speler van de thuisclub de rode kaart kreeg. We vielen daarna niet stil, maar hebben het duel volwassen en goed uitgespeeld en nog vijf goals gemaakt. Dan doe je het goed. Ook al is het tegen tien man, je moet het wel goed uitspelen. De vorm groeit. Veel dingen lukken. Dingen waarop we hebben getraind lukken ook.

Ben je tevreden over je eigen spel op het middenveld?

Ja. Ik ik voel me goed de laatste weken; zit lekker in mijn vel. Ik hoop nog belangrijk voor het team te zijn met goals en assists.

Hoe mooi is het om drie topaanvallers voor je te hebben?

Dat voetbalt heel lekker. Er is altijd dreiging. Vince Gino Dekker heeft zoveel dreiging in zijn spel. Bij Floris van der Linden zit alles wat hij momenteel aanraakt er in. En dan is er nog de snelheid van Robin Eindhoven.

Na de wedstrijd tegen TEC volgt de derby. Wat verwacht je ervan?

Volgens mij leeft het behoorlijk in het dorp. Je hoort van iedereen verhalen dat je zo’n wedstrijd mee moet hebben gemaakt. Ik ben heel benieuwd. Het lijkt mij een mooie ervaring om mee te maken. Zeker ook gezien het aantal supporters dat erop afkomt. Voor het amateurvoetbal is dit wel een heel mooi affiche.

Ik hoop gewoon de komende week uit drie wedstrijden negen punten te halen. Volgende week zaterdag staat er ook een lastige wedstrijd op het programma. Dan spelen we tegen GVVV, de club waarvan mijn vader trainer is. Dus dat wordt ook een mooie strijd. Hopelijk wordt het een mooie week voor mij. Met negen punten uit drie duels is die week voor mij geslaagd.