Deel dit artikel op social platform

Zilveren medailles voor trampolinespringers Total Gymnastics

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd voor trampoline springen in Zoetermeer. De springers van Total Gymnastics hebben goed gesprongen en gingen naar huis met drie zilveren medailles.

Marloes ter Haar

Al vroeg gingen de springers van Total Gymnastics op pad om de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK te gaan springen in Zoetermeer. De springers komen uit in de derdedivisie en zijn allemaal een leeftijdscategorie opgeschoven. Daardoor hebben alle springers een nieuwe verplichte oefening die in een korte tijd getraind moest worden. De nieuwe oefeningen zijn moeilijker en er waren niet veel trainingsuren vanwege de lockdown die in november startte en eind januari weer opgeheven werd. Ook het synchroonspringen was nieuw voor de springers.

Naomi Veldhuizen mocht de spits afbijten bij het individueel springen. Zij sprong goede oefeningen en dat resulteerde in een mooie vijfde plaats. De synchroonpartner van Naomi was helaas op vakantie, maar de volgende wedstrijd zal zij ook synchroonspringen.

Danah Koelewijn en Vivian Heinen eindigden individueel op de zesde en negende plaats. De scores in deze categorie liggen zo dicht bij elkaar dat het elke wedstrijd spannend zal worden wie er in de prijzen gaan vallen. Synchroon hebben de meiden een mooie stabiele wedstrijd gesprongen en dat resulteerde in een prachtige tweede plaats en de meiden kregen beiden een zilveren medaille.

Evita Kok was het laatste blok aan de beurt en sprong drie mooie oefeningen en daarvoor mocht ze plaats nemen op het erepodium voor een prachtige zilveren medaille.

Trainster Yasmine van Twillert mocht ook twee medailles meenemen naar huis. Individueel behaalde ze de tweede plaats en met synchroon de eerste plaats.