Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

‘Er moet wat gebeuren’

Bert Schaap maakte zich in de verkeerscommissie sterk voor het veiliger maken van de bestaande en tijdelijke ontsluiting voor fietsers en voetgangers uit Rengerswetering. Er moet volgens hem wat gebeuren.

Naar voren kwam dat Rengerswetering 1.500 bewoners telt. ,,Dat geeft iets weer van de verkeersintensiteit”, benadrukte verkeerswethouder Rick Beukers. ,,Eemdijk telt 800 bewoners.” Hij opperde het idee het mobiliteitsplan 2025 eerder naar voren te halen en hiermee een signaal af te geven naar de politiek.

‘Ik word naar op aangesproken’

Bert Schaap wees op reacties op sociale media als op onderhavige kruising weer een ongeluk heeft plaatsgevonden. ,,Als burgerlid van de verkeerscommissie word ik daar op aangesproken.”

De vertegenwoordiger van de politie noemde het aantal ongevallen evenwel niet noemenswaardig. Hij kwam uit de politierapporten tot twee aanrijdingen; een in 2017 en een in februari 2022. ,,Cijfermatig valt het aantal geregistreerde ongelukken mee.”

Verkeerswethouder Rick Beukers deed de toezegging de idee van fietssuggestiestroken nader uit te werken en daarmee in juni terug te zullen komen voor een nader standpunt en/of een advies.