Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Fietsenwinkels slaan handen ineen voor Oekraïense vluchtelingen

De lokale fietsenwinkels krijgen met regelmaat de vraag of er oude fietsen gesponsord kunnen worden voor Oekraïense vluchtelingen.

Vanwege de grote vraag hebben WR Fietsen, Rijwielhandel Duyst, Bike Totaal Steven Koelewijn en De Genadebank de handen ineengeslagen en een inzamelingsactie op touw gezet.

Vele inwoners van ons dorp zullen nog wel één of meerdere oude fietsen, kinderfietsen, kinderzitjes en windschermen in de schuur hebben staan. Fietsen die soms bruikbaar zijn, maar vaak ook technisch niet meer zo best of zelfs onveilig.

De oplossing die onze lokale fietsenwinkels hebben bedacht is om deze fietsen in te zamelen via De Genadebank. De fietsen zullen door WR Fietsen, Rijwielhandel Duyst en Bike Totaal Steven Koelewijn belangeloos technisch worden opgeknapt, zodat deze weer veilig de weg op kunnen. Vervolgens zullen ze via De Genadebank weer worden uitgedeeld.

De grootste vraag is er naar dames- en kinderfietsen, kinderzitjes en windschermen. Maar ook herenfietsen zijn welkom. De coördinatie van deze inzamelingsactie gaat via Hanneke Pijpers. Bel of app haar op 06 – 40 16 95 62; de Genadebank en de fietsenwinkels regelen de rest!

De Genadebank verzoekt iedereen om geen fietsen onaangekondigd te komen brengen, maar dit eerst met Hanneke Pijpers af te stemmen.